Dashboard - Ταμπλώ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

West Highland White Terrier

Ιστορία

Το Λευκό Τεριέ Δυτικών Χάιλαντ, κοινά γνωστό σαν Γουέστι (Δυτικό), κατάγεται από τη Σκωτία και σήμερα σκαρφαλώνει πολύ γρήγορα προς τα ύψη της δημοτικότητας. Με την ελκυστική έκφρασή του και το ασυγκράτητο ταμπεραμέντο του, έχει κερδίσει πολλούς θαυμαστές. Το γεγονός ότι έχει πιο ήρεμη ιδιοσυγκρασία από τα πιο πολλά άλλα Τεριέ, μπορεί να έχει συμβάλει στην επιτυχία του.
Τις μέρες που οι παράγοντες χρησιμότητας ήταν μεγάλης σημασίας στην ανατροφή σκυλιών, τα περίεργα ολόλευκα κουτάβια που γεννιόντουσαν από παλιού τύπου κυνηγετικά Τεριέ απορρίπτονταν σαν άχρηστα για το κυνήγι. Με τον καιρό, όμως, ζητήθηκε ένα λευκό ισοδύναμο του Σκοτσέζικου Τεριέ αναγνωρίστηκε το 1905 σαν επίσημη ράτσα με το όνομα "Λευκό Τεριέ των Δυτικών Χάιλαντ".
Από τότε, το Γουέστι και το Σκότι έχουν σταδιακά απομακρυνθεί ως προς τον τύπο: και τα δυο είναι κοντά και με συμπαγές σώμα, αλλά το Γουέστι δεν είναι τόσο ακραία χαμηλοβαλμένο σαν το Σκότι. Το κεφάλι δεν είναι τόσο μακρύ και κρατιέται πολύ ψηλά. Λόγω του άφθονου τριχώματος, το κεφάλι φαίνεται σχεδόν εντελώς στρογγυλό. Τα αφτιά είναι μικρά, μυτερά και κρατιούνται άκαμπτα όρθια, τα μάτια είναι ελαφρά βυθισμένα μέσα στο κεφάλι. Πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο σκούρα. Το τρίχωμα είναι άφθονο, μήκους περίπου 5cm, ίσιο και σκληρό εκτός από τα αφτιά όπου είναι λείο και βελούδινο.
Το χρώμα είναι καθαρό άσπρο και το ύψους στο ακρώμιο περίπου 279mm.

Ιδιοσυγκρασία

Η ιδιοσυγκρασία του Λευκού Τεριέ των Δυτικών Χάιλαντ μπορεί να ποικίλλει σημαντικά, με κάποια να είναι φιλικά προς τα παιδιά, ενώ άλλα προτιμούν τη απομόνωση. Δεν θα ανεχθεί απρόσεκτο χειρισμό, όπως το τράβηγμα στα αυτιά του από ένα παιδί, και μπορεί να είναι πολύ κτητικός τόσο σε επίπεδο φαγητού, όσο και παιχνιδιών. Μέλη της ράτσας είναι συνήθως ανεξάρτητοι, σίγουροι, με αυτοπεποίθηση και μπορούν να κάνουν τους καλούς φύλακες. Είναι μια πιστή ράτσα που συνδέεται με τους ιδιοκτήτες της, αλλά συχνά είναι υπερκινητικά και απαιτούν αρκετή άσκηση (15-30 λεπτά). Το Λευκό Τεριέ των Δυτικών Χάιλαντ είναι πολύ κοινωνικό και είναι το πιο φιλικό και ευχάριστο από όλες τις ράτσες Τεριέ της Σκωτίας.

Πρόκειται για μία σκληραγωγημένη ράτσα, και μπορεί να είναι πεισματάρικα με μοναδική λύση ορισμένες φορές τη σωστή εκπαίδευση. Μάλιστα, μπορεί να χρειαστεί να ανανεώσουν την εκπαίδευσή τους πάνω από μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Έχοντας ένα κλασικό Τεριέ, προσηλωμένο στο κυνήγι θηραμάτων, τείνει να ενδιαφέρονται πολύ για τα παιχνίδια , ιδίως να κυνηγούν μπάλες. Διατηρεί τα ένστικτα ενός γήινου σκύλου, συμπεριλαμβανομένων της περιέργειες και της έρευνας χαρακτηριστικά, καθώς επίσης και τα φυσικά ένστικτα τόσο να γαβγίζει, όσο και να σκάβει τρύπες.

Καλλωπισμός




Πηγές:
http://en.wikipedia.org/wiki
https://www.youtube.com/
Βιβλίο "Τα σκυλιά", εκδόσεις Βασδέκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου